Oranje Postduivenwedstrijd Koningsvlucht

Doesburg & Oranje organiseert samen met postduivenvereniging de Luchtbode op zaterdag 21 april “De Koningsvlucht met postduiven” vanuit de plaats Tienen in België.

Voor alle leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de Doesburgse basisscholen die mee willen doen en zich inschrijven. 
Door loting op vrijdagavond 20 april wordt jouw naam gekoppeld aan een duif van een postduivenliefhebber die zaterdag 21 april mee doet aan de vlucht.
Deze duif gaat dan voor jou proberen een prijs te winnen door zo snel mogelijk naar huis te vliegen. Wat de prijs is blijft nog even een verrassing.
Wil je graag zien hoe de duiven aan de reis naar Tienen beginnen kan dat ook, hiervoor kun je je telefonisch opgeven op onderstaand nummer. Er is hiervoor echter een beperkt aantal plaatsen.
Natuurlijk kun je zaterdag 21 april bij verschillende liefhebbers ook gaan kijken hoe de duiven thuiskomen.
Als je meedoet krijg je bericht welke duif van welke liefhebber voor jou vliegt.
Hoe laat de duiven precies thuiskomen op die zaterdag weten we nog niet, dat is altijd afhankelijk van het weer. Opgeven kan via de mail: htendolle@zonnet.nl of telefonisch 06-47685963. Geef dan wel je naam, adres en telefoonnummer op want dan krijg je (of je ouders) een app of een mail wanneer de duiven thuis verwacht worden. Dit zal ook op deze facebookpagina gezet worden.
De prijsuitreiking zal op Koningsdag zijn om ongeveer 14.20 uur na de vendelhulde van de schutterskoning in de Koepoortstraat bij het gemeentehuis.

Tags: