Nieuws

2 dagen gelden

Doesburg en Oranje

Rokus en Marian van Blokland ontvingen zojuist van burgemeester @lvdm1961 de Doesburgse erepenning. Hiermee bedankt Doesburg het echtpaar voor hun jarenlange inzet voor de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. En voor hun inzet om deze te behouden voor Doesburg! Wat zou Doesburg zijn zonder Mosterdmuseum? #Doesburg #Mosterdstad ... MeerMinder

Toon op Facebook

3 weken gelden

Doesburg en Oranje

Oproep: Wie kan het Doesburgse draaiorgel aan een nieuw onderdak helpen?

Het Doesburgse draaiorgel de “Erica” is dringend op zoek naar een nieuwe stallingsplaats. Het draaiorgel staat al 45 jaar gestald in de opslagruimte van de Doesburgse Mosterdfabriek, maar deze
opslagruimte gaat verbouwd en verkleind worden. Hierdoor is er straks geen plek meer voor het Doesburgse draaiorgel.

Het orgel is één van de oudste draaiorgels die nog regelmatig op straat te zien is in Nederland, en één van de twee laatste grotere draaiorgels in Nederland die nog op de historische manier gepresenteerd worden zonder motorische aandrijving. Zowel het verplaatsen als het draaien gebeurt nog op pure spierkracht.

Daarmee heeft Doesburg ondertussen iets heel bijzonders binnen haar stadswallen. Het zou zonde zijn als dit zou verdwijnen!
Dat het orgel op een antieke houten duwwagen staat heeft ook een nadeel bij het zoeken naar een nieuwe stallingsplaats: alle vervoer moet lopend gebeuren. Daarom is het ook nodig om een nieuwe stalling op een redelijke loopafstand van het centrum te vinden.

Als u een stallingsplek heeft (of weet) waar het draaiorgel een nieuw onderdak kan krijgen, neem dan aub even contact op met de eigenaar Frans Campagne op tel: 06-41328386.
U kunt ook een bericht achterlaten op de Facebookpagina van Draaiorgel “Erica” Doesburg:
www.facebook.com/Draaiorgel-Erica-Doesburg-932702193586258/
... MeerMinder

Toon op Facebook

3 maanden gelden

Doesburg en Oranje

Herman Boegman overleden.

Ons bereikte het treurige bericht dat ons oud bestuurslid Herman Boegman op 3 december op 76 jarige leeftijd is overleden.
Herman heeft zich vele jaren ingezet voor Doesburg en Oranje, als vrijwilliger en als bestuurslid van 2011 tot 2016.

Het organiseren van de ouderenfeesten en de optredens van muziekkorpsen en dweilorkesten heeft hij altijd met veel plezier en enthousiasme gedaan.
Muziek was Herman’s ding en hij vond het geweldig als hij de bezoekers van onze activiteiten zag genieten.
Zijn muzikale netwerk, accurate manier van werken, maar ook zijn humor werden binnen het bestuur van onze vereniging altijd zeer gewaardeerd.
Zijn inbreng bij het organiseren van de Oranjefeesten heeft er mede toe bijgedragen dat Koninginnedag en later Koningsdag in Doesburg altijd een groot succes was.
Herman ….. bedankt!

Het bestuur van Doesburg en Oranje wenst zijn familie veel sterke toe bij het verwerken van dit verlies.
... MeerMinder

Toon op Facebook

3 maanden gelden

Doesburg en Oranje

Kent u iemand die zich al lange tijd belangeloos voor de samenleving inzet en een lintje verdient?
Lees hieronder of ga naar www.doesburg.nl/onderscheiding-aanvragen
... MeerMinder

Toon op Facebook

5 maanden gelden

Doesburg en Oranje

Oud-wijkagent Harrie Jansen kreeg vandaag van burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar de Doesburgse erepenning uitgereikt. Hij kreeg de penning voor zijn enorme betrokkenheid bij en tomeloze inzet voor onze stad. ... MeerMinder

Toon op Facebook

8 maanden gelden

Doesburg en Oranje

Burgemeester reikt lintjes alsnog uit ... MeerMinder

Toon op Facebook